Maden

Castermaden

Deze maden van de blauwe bromvlieg (Calliphora Vomitoria) zijn uiterst geschikt voor het maken van casters doordat ze snel verpoppen en mooi dik zijn, maar doen als haakaas ook goed hun werk.
Beste bewaartemperatuur: 0-1° C.

 

Vismaden

Doordat deze maden (Protophormia Terraenovae) minder snel verpoppen dan de castermaden zijn ze uitermate geschikt voor de recreatie-visser.
Beste bewaartemperatuur: 0-1° C.

 

Pinky maden

Pinkies zijn maden van de groene keizersvlieg (Lucillia Caesar) die, door hun kleine formaat, voornamelijk gebruikt worden voor het bijvoeren. Vandaar worden ze ook wel voermaden genoemd. Deze maden zijn ook geschikt voor het voeren van (jonge) vogels.
Beste bewaartemperatuur: 2-3° C.

 

Casters

Casters zijn maden die midden in het verpoppingsproces zitten van made naar vlieg. Ze zijn te gebruiken aan de haak, maar ook voor in het voer of in de voerkorf.
Beste bewaartemperatuur: 0-1° C.

Wormen

Dendrobaena´s

De dendro (Dendrobaena Veneta), ofwel springer, is een sterke, zeer beweeglijke worm. Uitermate geschikt als haakaas. Zijn lengte varieert van 5 tot 10 cm. We verpakken ze per doosje met inhoud 15 stuks, 50 stuks en 100 stuks en in zak met inhoud 1kg en 5kg.
Beste bewaartemperatuur: 8-10° C.

 

Hollandse landwormen

Deze worm (Lumbricus Lumbellus), ook wel regenworm of kruiper genoemd, is mooi rood van kleur, 5 tot 10 cm lang en zeer geschikt om te mengen door het lokvoer. Als haakaas is deze worm minder geschikt omdat de beweeglijkheid van de worm snel afneemt zodra hij aan de haak bevestigd wordt. Te verkrijgen per doosje met inhoud 20 stuks.
Beste bewaartemperatuur: 8-10° C.

 

Mestpieren

De mestpier (Eisenia Fetida Andrei) is een kleine, beweeglijke, felrode worm en daardoor zeer geschikt als haakaas. De vloeistof die vrijkomt bij het aanhaken of knippen ruikt heel sterk en maakt de vis goed wakker. Bij ons te verkrijgen per doosje met inhoud 40-50 stuks, grote doos met inhoud ¼ liter en in zak met inhoud 1kg en 5 kg.
Beste bewaartemperatuur: 8-10° C.

 

Canadese dauwwormen

De dauwworm (Lumbricus Terrestris) is een grote worm van 10 tot 20 cm lang en is het meest geschikt voor het vissen op paling of meerval. Te verkrijgen per doosje met inhoud 10 stuks en 12 stuks (tempex), grote doos met inhoud 30 stuks en 40 stuks en in zak met inhoud 1.000 stuks.
Beste bewaartemperatuur: 8-10° C.